Over Melanie

Opleiding & Ervaring

melaniehulsegge

Tijdens mijn studie Pedagogiek werd ik gegrepen door het boek “ Het lichaam liegt nooit ” van Ted Troost. Hij schreef dat hij middels aanraking veel conflicten en problemen tussen lichaam en geest heeft opgelost, dit leek me zo bijzonder. Ik nam me voor dat als ik later oud en wijs was ik zelf Haptotherapie zou gaan studeren.

Gelukkig heb ik niet gewacht en ben ik meteen na mijn studie Pedagogiek de opleiding Haptonomie  bij Synergos in Amersfoort ingedoken. Nog steeds ben ik elke dag geboeid door dit vak en mag ik sinds een paar jaar zelf lesgeven aan de opleiding voor Haptonomie. Ik ben nieuwsgierig naar hoe mensen bewegen en wat hen beweegt. Ik leer van cliënten en hun ontwikkelingsproces en word me meer en meer bewust van mijn eigen belevingen en patronen.

Wat ik terugkrijg van cliënten is dat ze zich door mijn betrokkenheid en de rust die ik uitstraal zich veilig en vertrouwd voelen. Dat ze met behulp van humor en vertrouwen de ruimte krijgen om hun thema te onderzoeken. Ik wil graag samen op zoek naar de kern van je patroon en de mogelijkheden ontwikkelen hier (anders) mee om te gaan.

Naast mijn eigen praktijk ben ik docent voor de basisopleiding Haptonomie van Synergos Amersfoort en geef ik communicatie trainingen aan de Hogeschool van Amsterdam. Het lesgeven zit in mijn bloed en ik voel me gezegend dat ik nu mijn passie voor Haptonomie mag combineren met lesgeven aan eerstejaars haptonomie studenten. 

Achtergrond

Samen met mijn vriend en zoontje woon ik na jaren Amsterdam in Oosterbeek midden in het groen en we genieten ons suf. Heerlijk wandelen langs de Uiterwaarde en in het bos. Daarnaast vind ik het heerlijk om te koken, te improviseren en hard te lopen in de natuur.