Over Haptotherapie

Haptotherapie gaat over leren luisteren naar je lichaam en daarmee je gevoel. Herken je dat je doorgaans meer de nadruk legt op denken en doen en minder op wat je voelt? Het vervelende is dat gevoelens zich niet laten wegstoppen en het onderdrukken ervan kan leiden tot lichamelijke en geestelijke klachten. Een juiste balans tussen denken, voelen en handelen geeft je meer grip op het leven.

Item over haptotherapie in LifestyleXperience op RTL4.

Alles wat je ervaart is ook letterlijk voelbaar ergens in je lijf. Maar wat voel je nou eigenlijk? Voel je warmte of kou, of een bepaalde spanning ergens in je lijf? Ben je bang, blij, boos of verdrietig? Het je meer bewust worden van wat je in je lijf voelt en het benoemen van lichamelijke spanningen of ontspanningen die verband houden met achterliggende gevoelens en emoties dat is waar haptotherapie zich op richt. In de therapie gaan we op zoek naar wie je bent. Wat zijn je patronen, je valkuilen en je overlevingsstrategieën? Om vervolgens te kijken wat heb jíj nodig hebt om je prettig te voelen?

Haptotherapie is erop gericht je mogelijkheden te vergroten. Om je nieuwe ervaringen te laten opdoen, waardoor je weer verder kunt in je leven. Keuzes kunt maken. Beter in contact bent met je gevoel. Verdriet kunt verwerken. Dat je in staat bent je te openen voor anderen. Lief kunt hebben, maar ook contacten kunt verbreken. Dat je authentieker in het leven kunt staan. Als de mens die jij werkelijk bent en vanuit wat jij echt wilt…

Voelen wat je voelt. Haptotherapie uitgelegd.